Zo slecht lag de Brugstraat er twee weken geleden nog bij.
Volledig scherm
Zo slecht lag de Brugstraat er twee weken geleden nog bij. © Joeri Seymortier

Brugstraat bijna afgewerkt, maar fietspaden onaangeroerd: “Grondige aanpak is voor later”

AalterDe fietspaden in de Brugstraat in Aalter blijven in slechte staat achter, ook al is de rijweg vernieuwd.

 1. Anna (94) is 70 jaar lid van ‘de vrouwengilde’: “Leuk, maar wel vervelend dat ik nu overal de oudste ben”
  PREMIUM
  Aalter

  Anna (94) is 70 jaar lid van ‘de vrouwengil­de’: “Leuk, maar wel vervelend dat ik nu overal de oudste ben”

  Anna De Clercq (94) uit Aalter wordt gehuldigd omdat ze maar liefst zeventig jaar lid is van de vrouwenvereniging Femma. In 1952 werd ze lid van wat toen nog KAV was, maar in de volksmond ‘de vrouwengilde’ genoemd werd. “Vrouwen bleven vroeger thuis na hun huwelijk. Een vrouwenvereniging was hun contact met de buitenwereld”, zegt Anna. Wij bladeren met haar door de oude albums.
 2. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
  PREMIUM
  Gent

  Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

  Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?