De oude bib in de Boomgaardstraat in Aalter.
Volledig scherm
De oude bib in de Boomgaardstraat in Aalter. © Joeri Seymortier

Aalter zette al 55.000 prikken, ombouw oude bib tot vaccinatiecentrum gestart

AalterHet vaccinatiecentrum in Aalter heeft ondertussen al 55.000 prikken gezet. De nieuwe locatie wordt ondertussen ingericht.

 1. Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. Restauratie van Sint-Vincentiuskerk duurt vier jaar en kost vijf miljoen: “Erediensten op weekdagen moeten verhuizen”
  PREMIUM
  Eeklo

  Restaura­tie van Sint-Vincentius­kerk duurt vier jaar en kost vijf miljoen: “Eredien­sten op weekdagen moeten verhuizen”

  De langverwachte restauratie van de Sint-Vincentiuskerk in hartje van Eeklo kan binnenkort eindelijk van start gaan. Er zal gewerkt worden tot in 2026 en dat zal vijf miljoen euro kosten. In het weekend kunnen de erediensten blijven doorgaan, maar op weekdagen niet. “Het is vooral goed dat de stad en de kerkfabriek er een open gebouw willen van maken. Niet alleen voor erediensten, maar ook voor cultuur.”
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.