Aalter Online werd vrijdagmiddag gelanceerd op het gemeentehuis van Aalter.
Volledig scherm
Aalter Online werd vrijdagmiddag gelanceerd op het gemeentehuis van Aalter. © Joeri Seymortier

Aalter krijgt digitale winkelstraat: online platform en gratis webshop voor elke ondernemer

Aalter krijgt een digitale winkelstraat: Aalter Online. Op dat platform zal iedereen die iets in Aalter wil kopen binnenkort het aanbod van handelaars en zelfstandigen kunnen zien. Ondernemers die nog geen eigen webshop hebben, kunnen op Aalter Online een webshop maken. Dit jaar wordt dat door de gemeente en Unizo zelfs gratis mogelijk gemaakt. “Een echte winkel en een webwinkel is de ideale combinatie”, klinkt het.

 1. Ouders verzamelen meer dan 15.000 euro voor inclusief gezelschapsspel: “Leefwerelden kind met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen”
  PREMIUM

  Ouders verzamelen meer dan 15.000 euro voor inclusief gezel­schaps­spel: “Leefwerel­den kind met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen”

  Wendelien De Baere (47) uit Aalst ontwierp samen met De Ouders vzw het belevingsspel ‘Expeditie Inclusief’, dat de leefwerelden van kinderen met en zonder beperking via allerlei opdrachten dichter bij elkaar brengt. Ondertussen zamelde de vzw meer dan 15.000 euro in via crowdfunding. “Met het opgehaalde geld gaan we nu spelkoffers maken die scholen, jeugdbewegingen en andere organisaties binnenkort in heel Vlaanderen en Brussel kunnen gebruiken”, vertelt Wendelien.
  Aalst
 2. Eeklo doet mee aan Vlaams kampioenschap tegelwippen en deelt premies uit tot 1.000 euro: “Inwoners aansporen om te ontharden”
  PREMIUM

  Eeklo doet mee aan Vlaams kampioen­schap tegelwip­pen en deelt premies uit tot 1.000 euro: “Inwoners aansporen om te ontharden”

  Vandaag is het startschot gegeven van het Vlaams kampioenschap Tegelwippen. Naar het voorbeeld van Nederland trachten 150 gemeentes om het grootste aantal vierkante meters te ontharden in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ook Eeklo neemt de handschoen op, maar het moedigt zijn inwoners ook om zelf initiatief te nemen. “We kennen meer hitte- en waterproblemen dan vroeger”, vertelt schepen van Klimaat Filip De Smet (CD&V). Wij gingen langs.
  Eeklo