Ona De Waele vecht tegen kanker, maar houdt de moed er in. Haar verhaal heeft heel het Meetjesland geïnspireerd.
Volledig scherm
Ona De Waele vecht tegen kanker, maar houdt de moed er in. Haar verhaal heeft heel het Meetjesland geïnspireerd. © JSA

19 miljoen keer bedankt! Deze Meetjeslandse verhalen hebben jullie in 2020 het meest geraakt: van de stoere strijd van Ona tot de plotse dood van Juf Marieke

MeetjeslandDe Meetjeslander wou in 2020 meer dan ooit weten wat er in zijn buurt gebeurt. Maar liefst 19 miljoen keer werden de artikels van de negen Meetjeslandse gemeenten op HLN gelezen. Stilgelegde coronafeestjes staan voorop. Maar vooral de echte mensenverhalen grepen jullie naar de keel. Blik hier nog eens terug.

 1. ’t Is gebeurd! Aimé (97) kreeg als eerste Oost-Vlaming zijn coronavaccin: “Niet eens iets van gevoeld. Nu kan ik 100 jaar worden!”
  PREMIUM
  Aalter

  ’t Is gebeurd! Aimé (97) kreeg als eerste Oost-Vla­ming zijn coronavac­cin: “Niet eens iets van gevoeld. Nu kan ik 100 jaar worden!”

  Aimé Bruggeman (97) heeft woensdagvoormiddag in het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter als eerste Oost-Vlaming zijn coronaspuitje gekregen. Meteen daarna volgden de 380 andere rusthuisbewoners, vaak in hun eetzaal en dus letterlijk tussen de soep en de patatten. Morgen volgen nog de 170 bewoners van de serviceflats. Zowat elke bewoner in Veilige Have rolde zijn mouw maar al te graag op, en zowat allemaal met dezelfde reden. “Hopelijk mogen we snel weer meer bezoek krijgen in het rusthuis!” Wij gingen veilig mee op de eerste vaccinatieronde.
 1. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift

 2. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt