1. Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenrace en wordt gered door collega-jockey (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”
  PREMIUM
  Brugge/Knesselare

  Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenra­ce en wordt gered door collega-joc­key (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”

  “Ik weet of niet of ik juist het geluk of ongeluk aantrek.” Dat zegt Sébastien Van Hauwermeiren (39), een Aalsterse paardenjockey die op een anderhalve maand tijd tweemaal een collega succesvol reanimeerde op de Waalse Hippodrome. Dinsdag kreeg Adelin Mattheeuws (70) in volle paardenrace een hartaanval, en viel van zijn paard. Adelin kroop - dankzij zijn collega - door het oog van de naald. “Het is een wonder”, zegt zijn echtgenote.
 2. Van wintermarkt en kersthuisje tot WK-dorpen: 5 tips voor het weekend van 26 november in de regio Deinze-Meetjesland
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Van winter­markt en kersthuis­je tot WK-dor­pen: 5 tips voor het weekend van 26 november in de regio Dein­ze-Meetjes­land

  Op zoek naar leuke uitstapjes voor het weekend van 26 en 27 november in het Meetjesland en de streek rond Deinze? Dan heb je hieronder alvast een kleine selectie. Met de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko is één van de WK-dorpen in de regio sowieso een leuke uitstap. Daarnaast kan je in Lotenhulle (Aalter) terecht op een wintermarkt en in Olsene kan je het mooiste kersthuisje van Vlaanderen bewonderen.
 1. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Amuse Toi’ in Lievegem tot ‘Optiek Lammerant’ in Deinze: wij lijsten zeven lokale winkels op in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Vier honden vergiftigd op paar weken tijd in dezelfde buurt: “Plots waren Juul en Doortje helemaal versuft, enkele ogenblikken later waren ze dood”
  PREMIUM
  Astene/Deinze

  Vier honden vergiftigd op paar weken tijd in dezelfde buurt: “Plots waren Juul en Doortje helemaal versuft, enkele ogenblik­ken later waren ze dood”

  In de buurt van de Gampelaeredreef in Astene (Deinze) moesten al drie gezinnen op korte tijd afscheid nemen van hun geliefde huisdier. “Onze twee bulldogs Juul en Doortje werden vergiftigd in de tuin”, zegt Frans De Backer stellig. Dinsdag dienen de hondenbaasjes klacht in bij de politie, maar hier doen ze alvast hun tragische relaas.