Zwerfvuilactie De Gebieren Rechteroever Aalst.
Volledig scherm
Zwerfvuilactie De Gebieren Rechteroever Aalst. © RLA

Zwerfvuilzakken blijven toch beschikbaar bij de stad Aalst

AalstIn tegenstelling tot wat er gecommuniceerd wordt op de website van de stad, blijft Aalst wel degelijk zwerfvuilzakken voorzien. Op de website stond verkeerdelijk dat de service wordt stopgezet eind deze maand.

 1. De loterij van de schoolkeuze zet kwaad bloed: “Drie opties aangeduid, geen enkele school toegewezen”
  PREMIUM
  Aalst

  De loterij van de schoolkeu­ze zet kwaad bloed: “Drie opties aangeduid, geen enkele school toegewezen”

  Geoffrey Lesage, een neurochirurg uit Baardegem, heeft gemaild naar het stadsbestuur van Aalst dat hij met zijn gezin verhuist als zijn zoon geen plaats krijgt toegewezen in het secundair onderwijs. Tal van andere ouders reageren even woedend en teleurgesteld. In 94 gevallen werden drie scholen aangeduid in het nieuwe digitale aanmeldingssysteem, maar is het kind nergens ingeschreven. Het Lokaal Overleg Platform voor Gelijke Onderwijskansen zegt evenwel dat het aan een oplossing werkt.
 2. Simon Cornelis (31) brengt eerste ep uit: “En ‘t Smiske was de perfecte locatie om de eerste single al live te brengen”
  Asse/Affligem

  Simon Cornelis (31) brengt eerste ep uit: “En ‘t Smiske was de perfecte locatie om de eerste single al live te brengen”

  ‘Maybe Not Forever’. Onder die naam brengt singer-songwriter Simon Cornelis (31) uit Asse dit najaar zijn eerste ep uit. Fans werden nu al getrakteerd op de release van het eerste lied, dat dezelfde naam als de plaat draagt. De release ging gepaard met een optreden op het terras van ‘t Smiske, een café waaraan de dertiger verknocht is. Tien jaar heeft hij gewacht om eigen materiaal uit te brengen, maar nu was de tijd eindelijk rijp. “Het afgelopen jaar heb ik gezocht naar mezelf. De nummers op de ep brengen het verhaal over mijn zoektocht in het leven”, zegt hij.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar