Firmin van der Poorten
Volledig scherm
Firmin van der Poorten © Paul van den Abeele

‘Zodat zijn woorden nooit verloren gaan’: 100ste geboortedag van Firmin van der Poorten herdacht met avond vol poëzie

AalstOp zaterdag 9 april vindt in Utopia in Aalst ‘Zodat zijn woorden nooit verloren gaan’ plaats, ter gelegenheid van de herdenking van de 100ste geboortedag van Firmin van der Poorten.

 1. Jeugdrechter plaatst twee kopschoppers in gesloten instelling nadat ze Kyano (15) een hersenbloeding schopten. Derde dader geeft zichzelf aan
  PREMIUM
  Aalst

  Jeugdrech­ter plaatst twee kopschop­pers in gesloten instelling nadat ze Kyano (15) een hersenbloe­ding schopten. Derde dader geeft zichzelf aan

  Zeven jonge pesters hebben de 15-jarige Kyano Toremans uit Ninove vrijdag na schooltijd aangevallen aan het station van Aalst. De jongen kreeg rake trappen op het hoofd, bleef aanvankelijk bij bewustzijn, maar in het ziekenhuis bleek er meer aan de hand en volgde een spoedoperatie. Drie daders zijn intussen gekend, twee onder hen werden al in een gesloten instelling geplaatst. Een derde dader gaf zichzelf aan. “Ook al zijn de daders jong, ik hoop dat ze hun straf niet ontlopen”, zucht mama Cindy Merckx.
 2. Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale A

  Arne Van Den Eynde (E. Aalst) hoopt tegen eindronde in topvorm te zijn: “Als we compleet geraken, kunnen we top van onze reeks aan”

  Arne Van Den Eynde maakte vorige week op FC Gullegem zijn wederoptreden met een invalbeurt van een twintigtal minuten. De middenvelder viel in de topper tegen SC Lokeren-Temse uit met een gescheurd ligament aan de enkel en rekent er na een lange revalidatie op tegen de eindronde in topvorm te zijn. Hij hoopt in competitieverband met meer speelminuten matchritme op te doen, maar nu zondag tegen Racing Harelbeke kan hij zeker nog geen negentig minuten aan.