In 2011 kwam het tot stakingsacties bij de vakbonden.
Volledig scherm
In 2011 kwam het tot stakingsacties bij de vakbonden. © RLA

Ziekenhuis heeft tekort van 4 miljoen, maar zes directeurs krijgen wel ‘loonsverhoging’

Zes directeurs van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst krijgen een loonsverhoging van 2 tot 16,5 procent. Al noemen ze dat zelf liever ‘een compensatie’ doordat recent enkele vergoedingen weggevallen zijn. De vakbonden en sp.a zijn boos. “Het ziekenhuis heeft een tekort van 4 miljoen euro. Dit is zeer moeilijk te verdedigen”, klinkt het.

 1. Nepbloed, snijwonden, amputaties: de Halloweenmake-up van deze TechniGO!-leerlingen is levensecht
  PREMIUM
  Aalst

  Nepbloed, snijwonden, amputaties: de Halloween­ma­ke-up van deze TechniGO!-leerlingen is levensecht

  Halloween is voor de leerlingen van de afdeling Schoonheidsverzorging en Esthetische lichaamsverzorging van TechniGO! Aalst de ideale periode om hun talenten in de spotlight te plaatsen. Met behulp van wax, latex, nepbloed en grimeproducten leren ze op school wonden simuleren. Van vingeramputaties, neusbreuken tot snijwonden en blauwe vlekken. Bewonder zelf het griezelige eindresultaat in deze fotoreeks.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'