Verzet tegen armoede in Aalst.
Volledig scherm
Verzet tegen armoede in Aalst. © Swirko

Werelddag van Verzet tegen Armoede: “Slechte huisvesting weegt door op heel het gezin”

Aalst17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede. In Aalst organiseerde Werkgroep ‘Stop de Armoede’, een samenwerkingsverband van middenveldorganisaties en mensen in armoede, een sensibiliserende actie in het straatbeeld. Dit jaar roepen ze op voor solidaire antwoorden en actie tegen de wooncrisis.

  1. Energiekosten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepanelen zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”
    PREMIUM
    Aalst

    Energiekos­ten Carrefour Aalst stegen dit jaar al met 52.000 euro: “De zonnepane­len zijn besteld, niet warmer dan 18 graden in winkel”

    Frederic Van Landeghem, zaakvoerder van de Carrefour Market in de Raffelgemstraat, slaat alarm over de exuberante energieprijzen. “Op een jaar tijd zag ik onze energiefactuur vervijfvoudigen tot ruim 14.000 euro. Hierdoor dreigen we het jaar af te sluiten met verlies”, zegt Frederic. De uitbater probeert met een reeks maatregelen het tij te keren. Zo zijn de zonnepanelen in bestelling, worden open koelkasten vervangen door gesloten exemplaren en zal het in de supermarkt niet warmer zijn dan 18 graden.