Kruispunt Hogeweg en Brusselbaan in Erembodegem.
Volledig scherm
Kruispunt Hogeweg en Brusselbaan in Erembodegem. © Google Maps

Wegenwerken aan kruispunt Hogeweg met Brusselbaan: “Extra verkeershinder vanaf 5 september”

ErembodegemDe stad Aalst en Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen voeren sinds vorig jaar riolerings- en wegeniswerken uit langs de Brusselbaan, vanaf de Hogeweg tot de grens met Hekelgem (Affligem). Op 5 september start een nieuwe fase, ter hoogte van het kruispunt tussen de Hogeweg en de Brusselbaan. Deze ingrijpende werken zullen in september en oktober extra verkeershinder met zich meebrengen.

 1. Drie jaar na dood Kayleigh (14) wordt rechtszaak rond ongeval opnieuw uitgesteld omdat verdacht plots met nieuwe verklaringen komt: “Wanneer kunnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten?”
  PREMIUM
  Aalst

  Drie jaar na dood Kayleigh (14) wordt rechtszaak rond ongeval opnieuw uitgesteld omdat verdacht plots met nieuwe verklarin­gen komt: “Wanneer kunnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten?”

  Meer dan drie jaar na het overlijden van de 14-jarige Kayleigh Leemans zou de zaak rond het dodelijke ongeval in de Patrick Lanckmanstraat in Nieuwerkerken eindelijk voor de Aalsterse politierechtbank behandeld worden. Zou, want deze ochtend raakte bekend dat de zaak nogmaals uitgesteld zal worden naar volgend jaar. De advocaat van de beklaagde beweert immers dat zijn cliënt niet achter het stuur zat. “Dit nieuwe uitstel doet bijzonder veel pijn”, klinkt het bij de familieleden van Kayleigh.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Stadsarchief deelt foto van middeleeuwse toren op Eiland Chipka: “Helaas gesloopt door de fabriek in 1971"
  PREMIUM
  Aalst

  Stadsar­chief deelt foto van middeleeuw­se toren op Eiland Chipka: “Helaas gesloopt door de fabriek in 1971"

  Heb je je ooit al afgevraagd waarom Tereos gevestigd is aan de Burchtstraat in Aalst? Sinds 1580 - en wellicht al veel vroeger - stond er een middeleeuwse ridderwoning met toren op het Eiland Chipka. Het Rozenhuis aan de Oude Dender verdween echter voorgoed toen het in 1971 gesloopt werd door de fabriek, om plaats te maken voor een parkeerplaats voor vrachtwagens. “Er staat zeker nog erfgoed op het Eiland Chipka. Industrieel erfgoed wordt veel te snel afgebroken terwijl het wezenlijk onderdeel is van de geschiedenis van Aalst”, zegt VVAK.