Een raamgedicht in de Drie Sleutelsstraat.
Volledig scherm
Een raamgedicht in de Drie Sleutelsstraat. © RLA

‘Weesgedicht zkt Adoptieraam’: kies een gedicht vanaf 20 december

AalstVorig jaar werd de actie ‘Weesgedicht zkt Adoptieraam’ al succesvol uitgetest binnen de grenzen van Aalst. Utopia (de hoofdbibliotheek van Aalst) bracht honderd #weesgedichten aan op evenveel ramen. Dit jaar gaat gaat een collectief van Vlaamse bibliotheken het - onterecht - saaie imago van poëzie opnieuw te lijf.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Michel Gelaude (67) is niet meer: “Chef-kok die van Salons Carlton dé bekendste Aalsterse feestzaal maakte”
  PREMIUM
  Aalst

  Michel Gelaude (67) is niet meer: “Chef-kok die van Salons Carlton dé bekendste Aalsterse feestzaal maakte”

  Aalst rouwt om Michel Gelaude, de man achter de succesvolle Aalsterse feestzaal. Hij werd donderdag op 67-jarige leeftijd getroffen door hartfalen terwijl hij met zijn wagen op de Siesegemlaan reed. Gelaude belandde in een gracht, werd nog gereanimeerd, maar de hulp kon niet meer baten. Vrienden uit de horeca, van Fifty One Club, de sigaren- en wijnclub waar hij actief in was, herinneren zich Michel als ‘een man waar je altijd hulp kon aan vragen’.