Je zoekt en ontdekt het Steenberg van vroeger en nu door een nachtelijke bril.
Volledig scherm
PREMIUM
Je zoekt en ontdekt het Steenberg van vroeger en nu door een nachtelijke bril. © Erfgoedcel Denderland

Wandelen langs de verdwenen cafés en de natuur beleven door een nachtelijke bril: de leukste tips voor Erfgoeddag in de Denderstreek

DenderstreekDe twintigste editie van Erfgoeddag staat in het teken van ‘de nacht’. Op zaterdag 24 en zondag 25 april valt in deze regio heel wat te beleven en om je wegwijs te maken in het aanbod doken wij al even de nacht in om zes tips in de schijnwerpers te zetten. Zet je mondmasker op, ontsmet je handen en haal je agenda alvast boven. Wie veilig in zijn eigen bubbel op pad wil, kan de Erfgoedapp downloaden.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.