De vele brieven liggen verspreid in de gracht.
Volledig scherm
De vele brieven liggen verspreid in de gracht. © Frank Eeckhout

Wandelaar vindt volle postzakken in gracht: politie voert onderzoek

Sint-Lievens-Houtem/AalstIn de gracht van een veldwegel in Zonnegem (Sint-Lievens-Houtem) zijn verscheidene volle postzakken gevonden.

 1. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Odisee-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”
  Aalst

  Odi­see-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”

  Odisee hogeschool heeft nu een tiny house voor studenten op de campus in Aalst. Het concept is bedacht door het onderzoeksteam van de hogeschool, DUBiT (Duurzaam (ver)bouwen in Team), en het werd gebouwd samen met de eerstejaarsstudenten van de professionele bacheloropleiding Bouw. “Het is een gezellig paviljoen waar studenten in kunnen werken, ontmoeten of chillen”, vertelt Filip Van Langenhove, onderzoeker bij de onderzoeksgroep.