De paardenstallen werden opgebouwd tot moderne kantoorruimtes.
Volledig scherm
De paardenstallen werden opgebouwd tot moderne kantoorruimtes. © Rutger Lievens

Vroeger paardenstallen, nu hippe kantoren

AALSTDe vroegere paardenstallen van het kasteel van Regelsbrugge in Aalst zijn gerenoveerd tot hippe kantoorruimtes. Moore Stephens, een accounting- en consultingbedrijf, stelt er 30 tot 40 personeelsleden tewerk. "Nabij de E40 en de stad, maar toch in het groen", zegt Geert Van Peteghem van Moore Stephens. Eigenaar Peter De Winne zelf is intussen verhuisd naar het kasteelgebouw.

  1. Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fabriek, maar critici waarschuwen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”
    PREMIUM
    Aalst

    Zuidkaai wordt eerste Aalsterse ‘gasloze’ woonbuurt door restwarmte Tereos-fa­briek, maar critici waarschu­wen: “Dit wordt tweede Interstoom-fiasco”

    Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) hebben de eerste spadesteek gegeven voor de Zuidkaai. Op de voormalige Electrabelsite verrijzen de komende jaren 230 luxueuze appartementen. Het moet de eerste ‘gasloze’ woonbuurt van de stad worden, verwarmd met de restwarmte van de fabriek Tereos. Een toonbeeld van duurzaamheid en groene energie, luidt het. Volgt de kritiek: hoe duurzaam is het, als Tereos zelf verantwoordelijk is voor een derde van de totale CO2-uitstoot in Aalst?