Werfplein Aalst
Volledig scherm
Werfplein Aalst © Geert De Rycke

Vrijdag actie van kinderdagverblijven op Werfplein: “De 1000 eerste dagen van een kind zijn van groot belang”

AalstVrijdagavond is er een actie van de Aalsterse kinderverblijven op het Werfplein. Ze willen een krachtig signaal geven aan de regering. “Er is nood aan meer waardering, omkadering en professionalisering van de functie van kinderbegeleider”, zeggen de kinderdagverblijven.

 1. Burgemeester geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentaliteitsprobleem bij jongeren”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentali­teits­pro­bleem bij jongeren”

  “Zinloos geweld is niet plaatsgebonden, maar mentaliteitsgebonden. Sommige jongeren denken dat ze meespelen in een gewelddadige film”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) over de verschillende gewelddadige incidenten van de jongste maanden in Aalst. Op de hoek van elke straat een agent plaatsen, dat gaat niet, maar de stad wil samen met scholen en politie wel werken aan de mentaliteit van Aalsterse jongeren.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.