Vredesprijs in Aalst.
Volledig scherm
Vredesprijs in Aalst. © Vredesprijs Aalst

Vredesprijs Aalst gaat naar alle vrijwilligers in de Oxfam–Wereldwinkels

AalstDe Aalsterse Vredesprijs gaat dit jaar naar alle vrijwilligers van de Oxfam-Wereldwinkels.

 1. Dodelijk drama in Aalst: bestelwagen PostNL rolt zonder bestuurder weg en rijdt bewoonster (68) en dakwerker (59) aan
  Aalst

  Dodelijk drama in Aalst: bestelwa­gen PostNL rolt zonder bestuurder weg en rijdt bewoonster (68) en dakwerker (59) aan

  In de Weggevoerdenstraat in het centrum van Aalst zijn maandagvoormiddag twee personen dodelijk aangereden door een bestelwagen van PostNL zonder chauffeur achter het stuur. De bestuurder was net aan het leveren toen de camionette naar beneden begon te bollen. Twee personen die verderop met elkaar stonden te praten - een vrouw van 68 jaar en een dakwerker van 59 jaar - werden aangereden en overleefden het ongeval niet. Waarschijnlijk was de handrem van de wagen niet aangetrokken.
 2. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.