De ondergrondse parking van de Hopmarkt in Aalst telt acht laadpalen voor elektrische voertuigen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ondergrondse parking van de Hopmarkt in Aalst telt acht laadpalen voor elektrische voertuigen. © Swirko

Voor het eerst meer dan 2.000 elektrische auto’s in Aalst: “Aantal laadpalen gaat de komende jaren exponentieel stijgen”

AalstVoor het eerst rijden er meer dan 2.000 elektrische of hybride auto’s rond in Aalst. Het blijft voorlopig een minderheid van de in totaal meer dan 41.000 ingeschreven Aalsterse wagens, maar het aandeel elektrische auto’s stijgt de laatste jaren pijlsnel. De  stad en de Vlaamse overheid hebben plannen om het aantal laadpalen fors uit te breiden.

 1. Geen discussie over toekomst Eiland Chipka op Tereos-commissie? “Doel is enkel om Tereos beter te leren kennen”
  PREMIUM
  Aalst

  Geen discussie over toekomst Eiland Chipka op Tereos-commissie? “Doel is enkel om Tereos beter te leren kennen”

  Op de Tereos-commissie van komende dinsdag in Aalst zal het niet gaan over de toekomst van het Eiland Chipka of over de vraag of een industriezone in het stadscentrum nog van deze tijd is. “De focus ligt op Tereos zelf”, zo zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA). Tereos zal de werking van het bedrijf voorstellen en zo kunnen de gemeenteraadsleden Tereos beter leren kennen. “Daar zal ik mij tegen verzetten, het moet wel over de toekomst van Chipka gaan”, zegt CD&V’er Filip Van de Winkel.
 2. Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LEGO-sneakers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”
  Aalst/Erpe-Mere

  Broers Tijs (40) en Gerrit (43) halen 30 jaar oude LEGO van zolder: “Toen mijn LE­GO-snea­kers viraal gingen, begon het weer te kriebelen”

  Op 10 augustus bestaat LEGO 90 jaar en ook in Aalst en Erpe-Mere wonen echte LEGO-fanaten. Tijs (40) en Gerrit (43) halen deze zomer hun 30 jaar oude LEGO-blokjes van zolder. Het plan is de dozen opnieuw helemaal uit te sorteren en de sets opnieuw in elkaar te steken. Ze hebben namelijk alle instructieboekjes van vroeger bijgehouden.