Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Voetgangster gewond na aanrijding met personenwagen

AalstIn de August Marcelstraat in Aalst is dinsdagavond een voetgangster gewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een aanrijding met een personenwagen. De vrouw stak onverwacht over tussen de wagens, waardoor een aanrijding niet meer vermeden kon worden. 

 1. Michel Gelaude (67) is niet meer: “Chef-kok die van Salons Carlton dé bekendste Aalsterse feestzaal maakte”
  PREMIUM
  Aalst

  Michel Gelaude (67) is niet meer: “Chef-kok die van Salons Carlton dé bekendste Aalsterse feestzaal maakte”

  Aalst rouwt om Michel Gelaude, de man achter de succesvolle Aalsterse feestzaal. Hij werd donderdag op 67-jarige leeftijd getroffen door hartfalen terwijl hij met zijn wagen op de Siesegemlaan reed. Gelaude belandde in een gracht, werd nog gereanimeerd, maar de hulp kon niet meer baten. Vrienden uit de horeca, van Fifty One Club, de sigaren- en wijnclub waar hij actief in was, herinneren zich Michel als ‘een man waar je altijd hulp kon aan vragen’.
 2. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
  PREMIUM
  Aalst

  ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

  De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.