File in Aalst op de Parklaan.
Volledig scherm
PREMIUM
File in Aalst op de Parklaan. © RLA

Vlaams mobiliteitsexpert pleit voor realiteitszin: “Een vlottere Aalsterse ring? Dat is een illusie. Er zijn simpelweg te veel auto’s”

Aalst‘Hoe zorgen we ervoor dat het verkeer op de ring van Aalst vlotter doorstroomt?’ Het is de centrale vraag in elke discussie over mobiliteit in Aalst. Michael Eeckhout van het Vlaams Departement Mobiliteit en co-voorzitter Vervoerregio Aalst pleit voor realiteitszin. “De limiet is bereikt, Aalst zit vol”, zegt hij.

 1. Aalsterse verkiezing prins carnaval met de dag onwaarschijnlijker: “Strenge coronamaatregelen gelden tot 28 januari, dag later valt prinsenverkiezing”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse verkiezing prins carnaval met de dag onwaar­schijn­lij­ker: “Strenge coronamaat­re­ge­len gelden tot 28 januari, dag later valt prinsenver­kie­zing”

  Het wordt met de dag minder waarschijnlijk dat de prinsenverkiezing in Aalst effectief zal kunnen doorgaan op 29 januari. Tot en met de dag vòòr de prinsenverkiezing zijn alle events binnen met meer dan 200 toeschouwers verboden. De kans lijkt bijzonder klein dat het Overlegcomité tegen dan beslist om in het weekend van de prinsenverkiezing meteen al events voor meer dan 5.000 mensen toe te staan. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil het Overlegcomité van 20 december afwachten.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.