Koesjkes Mietingk van de Aalsterse Voil Jeanetten.
Volledig scherm
Koesjkes Mietingk van de Aalsterse Voil Jeanetten. © Swirko

Vijftig Voil Jeanetten trokken door Aalst met hun retro ‘kinjerkoesj’

AalstDe Voil Jeanetten van Aalst hebben zaterdag hun ‘koesjkes mietink’ gehouden. Met hun oldtimer kinderwagens trokken ze van café naar café.

 1. RECONSTRUCTIE. Vier doden in één ‘nacht van de waanzin’ om zijn eer te redden: “Meester, mijn man gaat me vermoorden”
  PREMIUM
  Gent/Aalst

  RECONSTRUC­TIE. Vier doden in één ‘nacht van de waanzin’ om zijn eer te redden: “Meester, mijn man gaat me vermoorden”

  “Ik moet de eer van de familie redden.” Met die woorden gaf de Turkse Gentenaar Osman Calli (63) zich op vrijdag 12 november 2004 aan bij de politie. Enkele uren eerder had hij zijn vrouw, die hij al dagenlang folterde, en zwangere zus vermoord en in brand gestoken. Vervolgens trok hij naar Aalst, om er zijn ex-vriendin en haar schoonmoeder met twee kogels om het leven te brengen. Ook de minnaar van Calli’s vrouw werd neergeschoten. Alleen... bleek het om de verkeerde man te gaan. Hoe kon het tot die ‘nacht van de waanzin’ komen, die gereconstrueerd wordt in ‘True Crime Belgium’ op Streamz.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.