Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, ondernemers uit de buurt springen in de bres

ErembodegemDe zware brand op de Hogeweg in Erembodegem donderdagnamiddag heeft het levenswerk van Malhi en zijn gezin volledig vernietigd. De brand was bijzonder zwaar en het restaurant en hun woonplaats ging volledig in  vlammen op. De dekenij Hogeweg, die alle handelaars in de buurt omvat, wil nu iets doen voor het gezin om hen te helpen. “We willen hen zoveel mogelijk helpen waar mogelijk", zegt Bart Verbeiren van de dekenij. 

 1. Odisee-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”
  Aalst

  Odi­see-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”

  Odisee hogeschool heeft nu een tiny house voor studenten op de campus in Aalst. Het concept is bedacht door het onderzoeksteam van de hogeschool, DUBiT (Duurzaam (ver)bouwen in Team), en het werd gebouwd samen met de eerstejaarsstudenten van de professionele bacheloropleiding Bouw. “Het is een gezellig paviljoen waar studenten in kunnen werken, ontmoeten of chillen”, vertelt Filip Van Langenhove, onderzoeker bij de onderzoeksgroep.
 2. Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant: forse stijging in 1 jaar tijd
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Nergens worden meer groene wagens gekocht dan in Vlaams-Bra­bant: forse stijging in 1 jaar tijd

  In ons land worden nergens meer elektrische en hybride wagens gekocht dan in Vlaams-Brabant. Het aantal nieuw ingeschreven elektrische voertuigen in onze provincie verdrievoudigde zelfs bijna in één jaar tijd. Zowat tien procent van het totale wagenpark in Vlaams-Brabant is groen. Vier procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die parlementslid Peter Van Rompuy opvroeg bij minister Diependaele.