Villa Vilander evolueerde van zomerbar naar horecazaak.
Volledig scherm
Villa Vilander evolueerde van zomerbar naar horecazaak. © Jelle D'Hondt

Vier zomerbars in Aalst, en daar blijft het wellicht bij

AalstIn Aalst lopen er vier aanvragen om een zomerbar te openen. Zomerbars krijgen kritiek van hun collega’s van gevestigde horecazaken, want ze zouden klanten weglokken. In Kortrijk verbiedt men daarom nieuwe zomerbars om deze zomer te openen. In Aalst wil de stad zo ver niet gaan.

 1. Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmeldingssysteem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”
  Aalst

  Voorzitter LOP verdedigt centraal aanmel­dings­sys­teem: “Toewijzing school is zoals meedoen aan de Lotto. Niet iedereen kan winnen”

  Voor ouders in Aalst is het moeilijk een secundaire school te vinden voor hun kind. Het centraal aanmeldingssysteem werkt niet optimaal. Toen daar kritiek op kwam, vergeleek Youssef Ben Abdeljelil, voorzitter van het Lokaal Overleg Platform voor Gelijke onderwijskansen de schoolkeuze met het kopen van een lotje. “Wie de Lotto niet wint, dient toch ook geen klacht in omdat hij gediscrimineerd wordt?”
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek