De 11-jarige Celio kwam deze ochtend om het leven in het centrum van Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
De 11-jarige Celio kwam deze ochtend om het leven in het centrum van Aalst. © Facebook / VTM

Vier maanden na dood Celio (11) nog steeds geen verbod op vrachtverkeer bij start en einde schooldagen: “Ons geduld is stilaan op”

Het verbod op zwaar vrachtverkeer in het stadscentrum van Aalst bij de start en het einde van schooldagen komt er dan toch niet vanaf 1 juni. De maatregel komt er nadat de 11-jarige Celio Ebe Matumbu omkwam op 11 december ter hoogte van de parking van Tereos, toen hij met zijn familie naar school aan het stappen was. “Dit nieuwe uitstel begint stilaan de limieten van ons geduld te bereiken”, zegt burgercollectief ‘Samen voor een verkeersveilig Aalst’.

 1. Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”
  PREMIUM
  Lede

  Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”

  Het terras van de gewezen brouwerij en het gelijknamige populaire café Wauters in de Molenberstraat in Lede zal zaterdagmiddag en -avond bij mooi weer zonder twijfel aardig vol lopen. “We kijken er echt naar om uit stamgasten terug te zien”, vertellen Orfee en Stephane. Toch was de lockdown ook een beetje een zege. “We zijn mama en papa geworden van een flinke dochter en dankzij de lockdown waren we allebei thuis en konden we samen voor haar zorgen.”
 2. Revaliderende Red Dragon François Lecat (ex-Lindemans Aalst): “Ik zal sterker terugkeren”
  VOLLEYBAL euromillions league

  Revalide­ren­de Red Dragon François Lecat (ex-Lindemans Aalst): “Ik zal sterker terugkeren”

  Receptie-hoekspeler François Lecat heeft het voorbije seizoen bij Lindemans Aalst niet kunnen brengen wat er van hem verwacht werd. Veel heeft te maken met de schouderblessure waarvoor hij midden februari onder het mes ging. De 28-jarige Red Dragon, wiens contract in Aalst niet werd verlengd, werkt inmiddels aan zijn revalidatie. Hij hoopt over een aantal maanden opnieuw speelklaar te zijn.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”