De 11-jarige Celio kwam deze ochtend om het leven in het centrum van Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
De 11-jarige Celio kwam deze ochtend om het leven in het centrum van Aalst. © Facebook / VTM

Vier maanden na dood Celio (11) nog steeds geen verbod op vrachtverkeer bij start en einde schooldagen: “Ons geduld is stilaan op”

Het verbod op zwaar vrachtverkeer in het stadscentrum van Aalst bij de start en het einde van schooldagen komt er dan toch niet vanaf 1 juni. De maatregel komt er nadat de 11-jarige Celio Ebe Matumbu omkwam op 11 december ter hoogte van de parking van Tereos, toen hij met zijn familie naar school aan het stappen was. “Dit nieuwe uitstel begint stilaan de limieten van ons geduld te bereiken”, zegt burgercollectief ‘Samen voor een verkeersveilig Aalst’.

  1. IN BEELD. Het nieuwe zwembad Aquatopia is zo goed als klaar: “232 meter aan kleurrijke glijbanen: een paradijs voor Aalsterse kinderen”
    PREMIUM
    Aalst

    IN BEELD. Het nieuwe zwembad Aquatopia is zo goed als klaar: “232 meter aan kleurrijke glijbanen: een paradijs voor Aalsterse kinderen”

    Aquatopia, hét nieuwste prestigeproject van het Aalsterse stadsbestuur, is zo goed als klaar. Poetsploegen proberen het stof van de bouwwerf te verwijderen, hier en daar zijn er nog tegelwerken aan de gang én er moet natuurlijk nog water in de glijbanen en kinderzwembadjes. De deadline ligt op 17 december, want dan staat de grote opening op de planning. Wij mochten al een kijkje nemen in het nieuwe zwemparadijs, en waanden ons meteen weer acht jaar.