De grote houten ajuin van Verzekeringen De Boever in Aalst.
Volledig scherm
De grote houten ajuin van Verzekeringen De Boever in Aalst. © Swirko

Verzekeraar zet grote houten ajuin aan rotonde Gentsesteenweg: “Om mensen te verwelkomen in Aalst”

AalstIedereen die de jongste dagen over de rotonde van de Gentsesteenweg ter hoogte van de nieuwe tunnel reed, heeft hem ongetwijfeld gezien: voor Verzekeringen De Boever staat een grote, houten, lachende ajuin.

 1. Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatieplan): “Veel betere score dan in andere centrumsteden”
  PREMIUM
  Aalst

  Aantal winkels in Aalst amper gedaald sinds corona (en het circulatie­plan): “Veel betere score dan in andere centrumste­den”

  Het aantal winkels in Vlaamse centrumsteden daalt, behalve in Mechelen, zo schrijft De Tijd. Tweede beste leerling van de klas: Aalst. Het aantal winkels is er tussen 2019 en 2022 amper gedaald, met 1,6 procent, wat veel beter is dan in andere centrumsteden. In tegenstelling tot wat de tegenstanders van het circulatieplan voorspelden, is het dus niet de doodsteek geworden van de winkelstraten.
 2. Odisee-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”
  Aalst

  Odi­see-studenten bouwen een ‘tiny house’ op de campus in Aalst: “Een gezellig paviljoen door en voor onze studenten”

  Odisee hogeschool heeft nu een tiny house voor studenten op de campus in Aalst. Het concept is bedacht door het onderzoeksteam van de hogeschool, DUBiT (Duurzaam (ver)bouwen in Team), en het werd gebouwd samen met de eerstejaarsstudenten van de professionele bacheloropleiding Bouw. “Het is een gezellig paviljoen waar studenten in kunnen werken, ontmoeten of chillen”, vertelt Filip Van Langenhove, onderzoeker bij de onderzoeksgroep.