Tunnelwerken Moorselbaan.
Volledig scherm
Tunnelwerken Moorselbaan. © Stad Aalst

Veiliger fietsen langs Leireken en Moorselbaan

AalstDoor de ingebruikname van een fietstunnel wordt het vanaf 15 augustus veiliger fietsen langs Leireken en de Moorselbaan. “De opening van de tunnel is ook een belangrijke stap die aansluit op het nieuwe verkeerscirculatieplan met fietslijnen binnen de ring", stelt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

 1. Burgemeester D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-voting organiseren op volgende prinsenverkiezing?”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA): “Moeten we wel nog een sms-vo­ting organise­ren op volgende prinsenver­kie­zing?”

  Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) stelde op de gemeenteraad de vraag of een sms-voting wel nog nuttig is op de prinsenverkiezing van Aalst. “Het kost geld aan de kandidaten en ze halen de laatste jaren toch altijd het maximum van de stemmen”, zei D’Haese. Zijn er andere manieren om de stem van het volk te laten weerklinken op de verkiezing van prins carnaval?
 2. Gaat Aalst steden als Gent en Leuven achterna? “Lokfiets om fietsdieven te betrappen”
  PREMIUM
  Aalst

  Gaat Aalst steden als Gent en Leuven achterna? “Lokfiets om fietsdie­ven te betrappen”

  Gent en Leuven doen het al, zet Aalst straks ook lokfietsen in om fietsdieven te betrappen? Volgens CD&V-gemeenteraadslid Filip Van De Winkel zou het goed zijn mocht de politie lokfietsen inzetten aan het station. “Er is nog zéér veel werk aan de winkel. Het loze sprookje omtrent de veilige camera’s in de fietsenstalling aan het station heeft nu toch lang genoeg geduurd”, zegt Van de Winkel.