De gesluierde Fatma Yildiz (Groen) legt de eed af.
Volledig scherm
De gesluierde Fatma Yildiz (Groen) legt de eed af. © Rutger Lievens

VB zwaait met kruisbeeld, N-VA 'vergeet' te groeten

AALSTVB'er Michel Van Brempt zette met veel bombarie een kruisbeeld op tafel, N-VA 'vergat' een welkomstwoord voor het eerste gemeenteraadslid met een hoofddoek Fatma Yildiz (Groen). Sp.a, dat in 2012 nog een moslima van haar kieslijst gooide omdat ze met een hoofddoek op de affiche stond, vroeg nu om Yildiz te beoordelen op haar werk en niet op haar uiterlijk. Ziedaar een greep uit een bewogen historische gemeenteraad gisterenavond.

 1. Nepbloed, snijwonden, amputaties: de Halloweenmake-up van deze TechniGO!-leerlingen is levensecht
  PREMIUM
  Aalst

  Nepbloed, snijwonden, amputaties: de Halloween­ma­ke-up van deze TechniGO!-leerlingen is levensecht

  Halloween is voor de leerlingen van de afdeling Schoonheidsverzorging en Esthetische lichaamsverzorging van TechniGO! Aalst de ideale periode om hun talenten in de spotlight te plaatsen. Met behulp van wax, latex, nepbloed en grimeproducten leren ze op school wonden simuleren. Van vingeramputaties, neusbreuken tot snijwonden en blauwe vlekken. Bewonder zelf het griezelige eindresultaat in deze fotoreeks.
 2. Brandweervereniging Vlaanderen neemt brandweermuseum over: collectie verhuist van Erembodegem naar Ravels
  Erembodegem

  Brandweer­ver­e­ni­ging Vlaanderen neemt brandweer­mu­se­um over: collectie verhuist van Erembode­gem naar Ravels

  Er is een oplossing voor de collectie brandweervoertuigen die al verschillende jaren op het industrieterrein van Erembodegem gestald staat. De Brandweervereniging Vlaanderen neemt de collectie onder haar vleugels. Dat bleek op de gemeenteraad uit het antwoord van schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA) op een vraag van zijn partijgenote Caroline De Meerleer.