Lien Staels en Rita Van den Borre van de Aalsterse bioscoop.
Volledig scherm
Lien Staels en Rita Van den Borre van de Aalsterse bioscoop. © Swirko

Vanaf zondag alleen nog snoepverkoop in Aalsterse bioscoop: “Gedwongen sluiting komt hard aan”

AalstSnoep, popcorn, filmposters en cadeaubonnen, dat kan je vanaf zondag nog kopen in de winkel van Aalsterse bioscoop Het Feestpaleis. Films zullen vanaf dan niet meer gedraaid worden, op bevel van het Overlegcomité. Die beslissing kwam als een totale verrassing voor uitbaters Toni Staels en Rita Van den Borre. “Echt niet normaal.”

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Open Vld Aalst koos voor loyaliteit aan N-VA en stemde tegen regenboogzebrapad: “De partij vergat haar ethische principes”
  PREMIUM
  Aalst

  Open Vld Aalst koos voor loyaliteit aan N-VA en stemde tegen regenboog­ze­bra­pad: “De partij vergat haar ethische principes”

  Er is hoogspanning binnen het stadsbestuur van Aalst nadat Open Vld het regenboogzebrapad mee moest wegstemmen. Voor de N-VA in Aalst zijn het wat kleurtjes op het wegdek die mogelijks de automobilisten in verwarring brengen, voor Open Vld’ers is zo’n regenboogzebrapad het symbool van openheid en samenleven in diversiteit. Toch ging de liberale partij dinsdag plat op de buik en zette ze loyaliteit aan de coalitiepartner boven de eigen ethische principes.
 3. In Aalsterse hogeschool Odisee kunnen regenboogkleuren wel: “Een krachtig symbool voor samenleven in diversiteit”
  Aalst

  In Aalsterse hogeschool Odisee kunnen regenboog­kleu­ren wel: “Een krachtig symbool voor samenleven in diversi­teit”

  Het stadsbestuur van Aalst stemde afgelopen dinsdag nog tegen een regenboogzebrapad in de stad, bij hogeschool Odisee Aalst kiezen ze wel complexloos voor een positieve benadering van diversiteit. De grote trappenhal kleurt in regenboogkleuren. “We wilden een krachtig statement maken in de Warmste Week. Hier kan je zijn wie je bent”, zegt Karen De Leenheer van Odisee.
 4. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.