Dott lanceert elektrische fietsen in Aalst.
Volledig scherm
Dott lanceert elektrische fietsen in Aalst. © Dott

Vanaf nu ook elektrische deelfietsen in Aalst: “Onmisbaar om die laatste kilometer naar de bestemming af te leggen”

AalstNaast de elektrische deelsteps loopt er tussen 26 januari 2022 en 15 januari 2023 in Aalst nu ook een proefproject met de elektrische deelfietsen van Dott. Die zullen overal te vinden zijn, maar vooral in verhoogde concentratie aan de buurtparkings en gratis ringparking.

 1. Asteroïde vernoemd naar Aalsterse sterrenkundige Jan Cami (50): “Ook Armand Pien, Rubens en Kim Clijsters hebben ruimtelichaam met hun naam”
  PREMIUM

  Asteroïde vernoemd naar Aalsterse sterrenkun­di­ge Jan Cami (50): “Ook Armand Pien, Rubens en Kim Clijsters hebben ruimteli­chaam met hun naam”

  Meer dan een miljoen asteroïden zijn er al ontdekt en nu draagt één ervan ook de naam van een Aalstenaar. Die eer valt wetenschapper Jan Cami (50) te beurt. De oud-leerling van het Sint-Jozefscollege van Aalst en sterrenkundige werkt tegenwoordig aan de Western University in het Canadese Ontario. “Natuurlijk ben ik heel fier. Dit is iets voor de eeuwigheid.”
  Aalst
 2. KIJK. ‘Mieke de duif’ en Lucie (66) zijn al bijna jaar beste maatjes: “Op een dag legde ze een ei in onze zetel”
  PREMIUM

  KIJK. ‘Mieke de duif’ en Lucie (66) zijn al bijna jaar beste maatjes: “Op een dag legde ze een ei in onze zetel”

  Kan een duif verliefd worden op een mens? ‘Zijt ge zot?’, zou Lucie Buyl (66) uit Baardegem geantwoord hebben, mocht je het haar vroeger gevraagd hebben. Midden in een hittegolf verzorgde ze vorig jaar een uitgeputte duif en sindsdien denkt ze er toch een beetje anders over. ‘Mieke de duif’ legt al eens een ei in de zetel, is een tikkeltje verslaafd aan bloemkool én denkt op de koop toe dat Lucie haar partner is. “Hier is een goeie verklaring voor”, zegt Natuurpunt-vogelexpert Rik De Baere.
  Aalst