Puurista in Haaltert.
Volledig scherm
PREMIUM
Puurista in Haaltert. © Puurista

Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpakkingsvrij

Oost-VlaanderenMei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.

 1. Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”
  PREMIUM
  Aalst

  Patisserie Antwerpia viert 70ste verjaardag: “Crème au beurre en appeltaart, zoals Joost en Brigitte het ons hebben geleerd”

  Patisserie Antwerpia, een monumentale winkel in Aalst, viert dit weekend haar 70ste verjaardag. In 1952 werd de zaak opgestart door de familie Gossye, in 2019 namen Mher en Alina Sargsyan de patisserie vol enthousiasme over. “We mogen dan wel geboren zijn in Armenië, hier vind je alleen de producten waar Antwerpia altijd voor bekend heeft gestaan. De specialiteiten zijn nog altijd crème au beurre, appeltaart en een assortiment aan producten met ‘grand marnier’. We maken ze zoals de familie Gossye het ons heeft geleerd”, zeggen de uitbaters.
 1. Aalsterse stokerij VdS trots op gloednieuwe distilleerinstallatie: “Stookketels krijgen meestal vrouwennamen, omdat ze zo mooi gevormd zijn. Die van ons heet Lady Jane”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse stokerij VdS trots op gloednieu­we distilleer­in­stal­la­tie: “Stookke­tels krijgen meestal vrouwenna­men, omdat ze zo mooi gevormd zijn. Die van ons heet Lady Jane”

  Luc (59) en Michiel (29) Waterschoot van ‘Stokerij VdS’ in Aalst hebben geïnvesteerd in een nieuwe distilleerinstallatie, uniek in België. Dankzij een ‘botanical vessel’ kunnen er nu nog meer florale en fruitige toetsen aan de gin worden toegevoegd. De installatie is een prachtig werkstuk, op maat gemaakt door de Duitse firma Carl. “Al onze installatie hebben een vrouwennaam die verwijst naar The Rolling Stones. Deze heet Lady Jane”, zeggen Luc en Michiel.
 2. Verdachten tonen tijdens reconstructie hoe Yunus Calik (36) om het leven kwam: “Zo'n lelijke karatetrap, dan heb je de intentie om te doden”
  PREMIUM
  Aalst

  Verdachten tonen tijdens reconstruc­tie hoe Yunus Calik (36) om het leven kwam: “Zo'n lelijke karatetrap, dan heb je de intentie om te doden”

  In de Lange Zoutstraat in Aalst is maandagavond een urenlange reconstructie gehouden van de moord op Yunus Calik (36). De dertiger kwam om het leven nadat drie Roemeense verdachten hem rake klappen hadden gegeven. De aanleiding was een banale ruzie, maar de drie verdachten houden vol dat ze nooit de intentie hadden om het slachtoffer te doden. “Ze wijzen wel elkaar aan als persoon die de fatale trap heeft gegeven", zegt familielid Soner Calik.