Mountainbiken door de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines op 24 september vanuit Ronse.
Volledig scherm
PREMIUM
Mountainbiken door de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines op 24 september vanuit Ronse. © GEDR

Van een hommage aan Jacques Brel over touwtrekken en een halve marathon naar kunst met textiel: onze weekendtips tussen Aalst en Oudenaarde

Denderstreek/Vlaamse ArdennenWielerliefhebbers kunnen dit weekend hun hartje ophalen gedurende de nachtelijke uitzendingen van het WK in Australië en overdag genieten van een resem activiteiten die worden georganiseerd in het land van Dender en de Vlaamse Ardennen.

 1. Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”
  PREMIUM
  Aalst

  Elke maand ‘Oilsjterse liekes’ in café Den Biekerf: “Johnny Marcoen met ‘Zjeur Jong’, da’s pure nostalgie”

  Johnny Marcoen is het mooiste bewijs dat je geen prinsenverkiezing hoeft te winnen om je onsterfelijk te maken bij de Aalsterse carnavalisten. De liedjes van ‘de keizer van de verloren prinsenverkiezingen’ zijn pure nostalgie voor tal van Aalstenaars. Nu zondag zingt hij nog eens ‘Zjeur Jong’ en ‘Johnny zoi ze’ en al zijn andere liedjes in café Den Biekerf. Alleen al een bezoek aan het ‘oudste café van de stad’ is dezer dagen een niet te versmaden belevenis, want de nieuwe uitbaters hebben het ingericht met heel veel liefde voor Aalst.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.