Show Off Dance Complex uit Aalst deed mee aan het wereldkampioenschap Street Dance in Engeland.
Volledig scherm
Show Off Dance Complex uit Aalst deed mee aan het wereldkampioenschap Street Dance in Engeland. © Show Off Dance Complex

Twee keer brons voor Aalsterse dansers op WK in Engeland

AalstShow Off Dance Complex uit Aalst heeft op het wereldkampioenschap Street Dance in Engeland twee keer brons behaald.

 1. Ivo (34) naar het wereldkampioenschap ‘streetfishing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”
  PREMIUM
  Aalst

  Ivo (34) naar het wereldkam­pi­oen­schap ‘streetfis­hing’ in Zwolle: “Wij zijn de skaters van het vissen”

  Op het eerste wereldkampioenschap ‘Streetfishing’ in Nederland zal Aalstenaar Ivo Crabbe (34) de Belgische kleuren verdedigen. Samen met vijf andere geselecteerde Belgen trekt hij van 11 tot 15 oktober naar Zwolle. De laatste decennia evolueerde rivieren en kanalen in steden van doodse waterlopen naar bronnen van leven en biodiversiteit. Streetfishers vissen naar de grootste roofvissen in het midden van de stad (maar gooien de vissen achteraf wel terug het water in).
 1. De Molenstraat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”
  PREMIUM
  Aalst

  De Molen­straat autovrij vanaf De Werf? “Geen enkele reden om nog door de straat te rijden”

  Is de tijd rijp om de Molenstraat in Aalst - deels - autovrij te maken? Voormalig schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (Vooruit) denkt van wel, bevoegd schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) aarzelt nog. De volgende stap naar minder auto’s ligt voor de hand: auto’s en parkeerplaatsen tot aan De Werf, vanaf daar is de straat van de schoolgaande jeugd, shoppende Aalstenaars en terrassen. Bij de heraanleg van de straat is daarop al geanticipeerd.