Marc Van Gucht aan zijn bedrijf langs de Zeebergkaai.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Gucht aan zijn bedrijf langs de Zeebergkaai. © Swirko

Tuincentrum Van Gucht verdwijnt na bijna zestig jaar uit straatbeeld: “Bedrijf maakt plaats voor 52 woningen”

AalstEinde van een tijdperk: na meer dan 60 jaar heeft de firma Van Gucht aan de Zeebergkaai de deuren gesloten. Het bedrijf stopt de activiteiten, ontwikkelaar Groep Huyzentruyt heeft er grootse plannen. Er komen 52 woongelegenheden, kantoorruimte, een binnentuin en een ondergrondse parking. Eerder maakte al het bedrijf Tupperware plaats voor het woonproject Pier Kornel en ook aan de Zuidkaai en de site aan de pendelparking worden woongelegenheden langs de Dender gebouwd.

  1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
    Zulte