Links: de verongelukte Celio Ebe Matumbu (11). Rechts: Pawel P. was in de rechtbank aanwezig om het vonnis te horen.
Volledig scherm
Links: de verongelukte Celio Ebe Matumbu (11). Rechts: Pawel P. was in de rechtbank aanwezig om het vonnis te horen. © Facebook/Baten

Trucker krijgt zes maanden cel met uitstel voor dood van Celio (11): “Hij moet de familie kort voor het ongeval zeker opgemerkt hebben”

AalstVoor zijn betrokkenheid bij het ongeval waarbij Celio Ebe Matumbu (11) om het leven kwam, is de Poolse vrachtwagenchauffeur Pawel P. veroordeeld tot een celstraf van zes maanden cel met uitstel. “In deze zaak zijn er alleen maar verliezers", stelde de politierechter. 

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 3: “Je ziet ze zoeken, welke fiets staat er los? Later keren ze terug om te stelen”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 3: “Je ziet ze zoeken, welke fiets staat er los? Later keren ze terug om te stelen”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: de fietsdiefstallenplaag.