Thomas Struyf uit Hofstade.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Struyf uit Hofstade. © Swirko

Thomas (25) is ‘zwaardsmid’: “Kinderen vinden het harnas en het ridderzwaard geweldig”

Hofstade‘Zwaardsmid’, je zou denken dat het een beroep is dat al een tijdje is uitgestorven, maar in Hofstade woont er toch nog een. Thomas Struyf (25) van Caderyn Smithing vervaardigt harnassen, zwaarden en maliënkolders op vraag van klanten. “Sommigen willen een decoratief zwaard, anderen willen eentje dat ‘gevechtsklaar’ is”, zegt hij.

 1. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.
 2. Camille-gekte in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”
  PREMIUM
  Aalst

  Camille-gek­te in het stadspark: “Aalst, ik ben verliefd... op u!”

  Het was nog nooit zò druk in het stadspark. Zeker 8.000 Aalstenaars, misschien wel meer, zakten af naar de weide voor Het Melkhuisje om mee te zingen met de hits van Camille. En om - met wat geluk - een handtekening of een selfie te scoren. Het vuurwerk van dit laatste Parkfeest van deze zomer staat in groot contrast met de kabbelende parkconcerten van vroeger. “De Parkfeesten in Aalst staan weer op de kaart”, zegt organisator Maspoe.