Utopia Aalst.
Volledig scherm
Utopia Aalst. © Swirko

Studeerreglement Utopia gaat in voege: “Blokblokje’ geeft recht op een studeerplek voor één dag”

AalstVanaf 1 december gaat in Utopia Aalst het studeerreglement in voege. Er werd gekozen voor een vereenvoudigd systeem waarbij niet langer een keuze gemaakt moet worden tussen de verschillende verdiepingen. Studenten lenen een ‘blokblokje’ uit dat hen recht geeft op een studeerplek voor één dag.

 1. Prinsenverkiezing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuitreiking van Aalst carnavalsstoet op de Grote Markt”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuit­rei­king van Aalst carnavals­stoet op de Grote Markt”

  Het ziet er naar uit dat de prinsenverkiezing op de Grote Markt van Aalst een blijver wordt. Het Aalsterse schepencollege is zeer enthousiast over de eerste editie in de schaduw van het belfort en dus keert de prinsenverkiezing volgend jaar daar terug. Meer dan waarschijnlijk opnieuw in oktober. Nu de Florahallen afgebroken zijn, verhuist de prijsuitreiking van de Aalsterse carnavalsstoet ook naar de Grote Markt.
 1. Nieuwe kinderopvang '’t Atomientje' gaat van start, in 2024 volgt vierde groepsopvang: “In totaal 32 extra plaatsen, want vraag is nog steeds hoger dan aanbod”
  Denderhoutem/Haaltert

  Nieuwe kinderop­vang '’t Atomientje' gaat van start, in 2024 volgt vierde groepsop­vang: “In totaal 32 extra plaatsen, want vraag is nog steeds hoger dan aanbod”

  In de Molenstraat in Denderhoutem is de nieuwe kinderopvang ‘‘t Atomientje’ van start gegaan. Daar kunnen zestien kinderen worden opgevangen. Deze zomer starten ook de verbouwingswerken aan Huize Kobegem in Heldergem, die eveneens wordt omgevormd tot een nieuwe groepsopvang voor minstens zestien kinderen. Zo creëert het gemeentebestuur in totaal 32 extra plaatsen, want ook in Haaltert is er nog steeds een tekort aan kinderopvang.