In het museum zijn onder meer de werken van Valerius De Saedeleer te bewonderen.
Volledig scherm
In het museum zijn onder meer de werken van Valerius De Saedeleer te bewonderen. © Swirko

Stedelijk museum ‘t Gasthuys krijgt kwaliteitslabel van Vlaanderen: “Museum is collectief geheugen van Aalst”

AalstNa eerdere pogingen in 2001 en 2011 heeft het stedelijk museum ’t Gasthuys van de Vlaamse overheid nu eindelijk ‘het kwaliteitslabel voor collectiebeherende cultureel-erfgoedinstelling’ gekregen. Deze erkenning opent de weg naar een werkingssubsidie vanuit Vlaanderen.

 1. Een jaar geleden startte circulatieplan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handtekeningen”
  PREMIUM
  Aalst

  Een jaar geleden startte circulatie­plan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handteke­nin­gen”

  Precies een jaar geleden, op 16 augustus 2021, voerde de stad Aalst het nieuwe circulatieplan in. De 40 nieuwe eenrichtingsstraten, de talrijke fietsstraten en zone 30 in het stadscentrum stootten op een pak kritiek. “Wij willen een referendum en gaan voor de volledige afschaffing van het circulatieplan”, kondigde een actiegroep aan. Een jaar later blikken de kopstukken van het protest er met gemengde gevoelens op terug.
 2. Vader en zoon veroordeeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”
  PREMIUM
  Lede/Haaltert/Erpe-Mere

  Vader en zoon veroor­deeld voor dealen op grote schaal: “Ik wilde mijn kind uit financiële problemen helpen”

  “Geef in de toekomst je zoon maar wat andere raad”. Dat sneerde de Dendermondse rechter maandag nog naar vader Eddy B. uit Lede. Die werd samen met zijn zoon Neil en nog twee andere betrokkenen veroordeeld voor dealen van drugs op grote schaal. Vader Eddy minimaliseerde zijn rol - “Ik ben trucker, scheidsrechter én heb een flexi-job, ik heb geen tijd om fulltime met drugs bezig te zijn” -, maar werd door het parket tóch aanzien als het hoofd van de bende.