Stan
Volledig scherm
PREMIUM
Stan © Amelie Schmitz

Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoonbroer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkankerfonds”

AalstOp 18 juli overleed de 16-jarige Stan Simal uit Aalst aan kanker. Zijn schoonbroer Pieter-Jan Neetens (30) wil hem nu eren met ‘Iron Stan’. Zeven dagen voor de dood van Stan, plaatste Pieter-Jan zich voor de Ironman van Hawaï, het hoogste wat een triatleet kan bereiken. “We gingen van complete euforie naar een groot verdriet. Zijn vechtlust en moed kan ik met niets vergelijken”, zegt Pieter-Jan. Met Iron Stan wil hij geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Steunen kan via crowdselling.eu/ironstan.

 1. De eerste zomer van de Aalsterse plukboerderij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererwten. Binnenkort eten we hummus”
  PREMIUM
  Aalst

  De eerste zomer van de Aalsterse plukboerde­rij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererw­ten. Binnenkort eten we hummus”

  Met veel enthousiasme zaaide Dirk Vannoorenberghe - samen met een stevig ploegje actieve oogstaandeelhouders - dit voorjaar de gewassen van de gloednieuwe plukboerderij van Aalst. Wat volgde waren historisch droge en hete zomermaanden. Toch klaagt Dirk niet, de plukboerderij op de Hoezekouter lijkt de extreme omstandigheden van die eerste zomer vrij goed te doorstaan. Ja, de tomaten hebben neusrot en voor de zoete aardappelen moet het dringend eens regenen, maar er zijn ook meevallers en de oogst blijft komen.
 2. Een jaar geleden startte circulatieplan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handtekeningen”
  PREMIUM
  Aalst

  Een jaar geleden startte circulatie­plan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handteke­nin­gen”

  Precies een jaar geleden, op 16 augustus 2021, voerde de stad Aalst het nieuwe circulatieplan in. De 40 nieuwe eenrichtingsstraten, de talrijke fietsstraten en zone 30 in het stadscentrum stootten op een pak kritiek. “Wij willen een referendum en gaan voor de volledige afschaffing van het circulatieplan”, kondigde een actiegroep aan. Een jaar later blikken de kopstukken van het protest er met gemengde gevoelens op terug.