Vlaams minister Matthias Diependaele.
Volledig scherm
Vlaams minister Matthias Diependaele. © BELGA

Stad Aalst bouwt vier energiezuinige en flexibele noodwoningen

AalstDe stad Aalst ontvangt van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) 208.106 euro voor investeringen in noodwoningen. “De Vlaamse regering betaalt de helft van de kosten. Door deze cofinanciering bouwen we onze noodwoningen gestaag en kwaliteitsvol uit”, zegt schepen van Wonen Sarah Smeyers (N-VA).

 1. Bijna 200 Aalstenaars hebben poëzie op hun raam: “Aalst omtoveren tot een echte poëziestad”
  Aalst

  Bijna 200 Aalste­naars hebben poëzie op hun raam: “Aalst omtoveren tot een echte poëziestad”

  Honderd Aalstenaars kregen van bibliotheek Utopia een gratis gedicht op hun raam. In de wijk Bergkouter-Zandberg schrijven buren op eigen initiatief bijna nog eens zoveel gedichten op hun ramen. Aanleiding is de poëzieweek van 2021. Dit jaar kan de bierkaartjespoëziewedstrijd niet doorgaan en dus vroeg Utopia wie er een gedicht op zijn raam wou. De respons van de Aalstenaars was enorm groot.
 2. 10.952 kilometer gestapt en toch krijgt Lenny (27) geen plekje in ‘Guiness World Records’-boek: “Mogelijk probeer ik het in 2022 gewoon opnieuw”
  PREMIUM
  Bambrugge

  10.952 kilometer gestapt en toch krijgt Lenny (27) geen plekje in ‘Guiness World Re­cords’-boek: “Mogelijk probeer ik het in 2022 gewoon opnieuw”

  De indrukwekkende afstand die de 27-jarige Lenny Bassleer uit Bambrugge (Erpe-Mere) de afgelopen maanden aflegde, krijgt geen internationale erkenning. De man wandelde in één jaar 10.952 kilometer en diende een aanvraag tot erkenning in als wereldrecordhouder bij de jongeren. “Helaas kreeg ik een bericht dat mijn prestatie niet erkend wordt”, vertelt hij.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"