Ziet de Tragel in Aalst er in de toekomst zo uit?
Volledig scherm
Ziet de Tragel in Aalst er in de toekomst zo uit? © Pedro Pitarch architectures & urbanisms

Spaanse architect schept futuristisch toekomstbeeld voor Tragel Zuid: “Een inspirerend ontwerp”

AalstTragel Zuid in Aalst is nu nog een vlakte vol eerder grijze fabrieksloodsen en parkings, maar misschien wordt het in de toekomst wel het meest levendige en innovatieve stadsdeel. Voor Europan, een wedstrijd rond architectuur en stadsontwikkeling, maakte de Madrileense architect Pedro Pitarch Alonso een ambitieus ontwerp voor Tragel Zuid.

 1. Geen verkleedverbod tijdens Aalst carnaval, dus willen enkele cafés toch een ‘mini’-feest organiseren: “Een spontaan cafeetjescarnaval”
  PREMIUM
  Aalst

  Geen verkleed­ver­bod tijdens Aalst carnaval, dus willen enkele cafés toch een ‘mi­ni’-feest organise­ren: “Een spontaan cafeetjes­car­na­val”

  Als dat maar niet uit de hand loopt... Jeugdcafé Cosa Nostra in Aalst organiseert tijdens de carnavalsdagen een minicarnaval. Aalstenaars kunnen er verkleed en zittend iets komen drinken. “Zeker een tof idee”, is te horen bij andere cafébazen. De burgemeester laat weten dat er geen verkleedverbod geldt en hij rekent op het gezond verstand van alle carnavalisten.
 2. Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, ondernemers uit de buurt springen in de bres
  Erembodegem

  Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, onderne­mers uit de buurt springen in de bres

  De zware brand op de Hogeweg in Erembodegem donderdagnamiddag heeft het levenswerk van Malhi en zijn gezin volledig vernietigd. De brand was bijzonder zwaar en het restaurant en hun woonplaats ging volledig in vlammen op. De dekenij Hogeweg, die alle handelaars in de buurt omvat, wil nu iets doen voor het gezin om hen te helpen. “We willen hen zoveel mogelijk helpen waar mogelijk", zegt Bart Verbeiren van de dekenij.