De vrijwilligers van de Vierdewereldgroep.
Volledig scherm
De vrijwilligers van de Vierdewereldgroep. © Rutger Lievens

Sp.a en Groen bezorgd om nieuwe subsidieovereenkomst: “Dit treft welzijnsorganisaties hard”

De stad en OCMW van Aalst voorzien jaarlijks 1,8 miljoen euro voor een sociaal beleid, maar de nieuwe subsidieovereenkomst veroorzaakt ongerustheid. De stad wil vanaf 2020 zelf kiezen welke organisatie een taak op zich neemt en op basis hiervan de middelen verdelen. “We zullen de centen nog beter besteden", belooft Sarah Smeyers (N-VA), OCMW-voorzitster. Sp.a en Groen vrezen dat  enkele belangrijke organisaties hard getroffen zullen worden door de beslissing.

3 reacties

 • Rudy Fosselle

  2 jaar geleden
  Michel: een subsidie heeft als doel (nieuwe) initiatieven te stimuleren die de bestuurlijke competenties en resultaten van (welzijns)organisaties steeds weer verhogen. Dus nog beter inzetten/verdelen van het (gelijkgebleven) budget i.f.v. de doelgroep. Anciënniteit is bij C.A.O. vastgelegd en gangbaar in alle gemeentebesturen. De roulatie in nieuwe/oudere werknemers compenseert dat. Ik veronderstel dat de sp.a niet pleit voor schrapping van de index maar wel voor vernieuwd (progressief) denken
 • Michel MARKEY MICHEL

  2 jaar geleden
  Rudy, je vergeet de indexeringen en de verhogingen op basis van anciënniteit. De looonkost is wel degelijk voor de werkgevers gestegen. Het was duidelijk te zien in onze jaarrekeningen van VZW Parol.
 • Rudy Fosselle

  2 jaar geleden
  'In een periode waar de lonen van de medewerkers duurder worden' stelt Sam Van de Putte. Op 1 januari 2019 trad evenwel de derde fase van de tax shift in werking. Dankzij die maatregel ontvangen alle werknemers maandelijks minstens 36 euro netto extra (bij een ongewijzigd brutoloon), en dat zonder dat het de werkgevers één cent meer kost. Dus alweer eens staaltje demagogie van de sp.a-Aalst of is het toch gewoon maar populisme?.
 1. Stevige boete en schadevergoeding voor alle betrokkenen na illegale kap Electrabelsite: “Duidelijk signaal dat bomen rooien niet zomaar kan”
  Aalst

  Stevige boete en schadever­goe­ding voor alle betrokke­nen na illegale kap Electrabel­si­te: “Duidelijk signaal dat bomen rooien niet zomaar kan”

  Zowel de projectontwikkelaar, de opdrachtgever als de uitvoerders die in juni 2017 zonder vergunning bomen kapten op de voormalige Electrabelsite zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete en een schadevergoeding. De stad reageert tevreden, maar Natuurpunt maakt zich nog zorgen. “Er is nog steeds maar een groene strook heraangeplant ter compensatie”, klinkt het.
 2. Weer nood aan échte sportsensatie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocumentaires

  Weer nood aan échte sportsensa­tie in de woonkamer? Dit zijn onze favoriete sportdocu­men­tai­res

  Sportwedstrijden kijken is niet meer wat het geweest is: het blijft gek om geen publiek in de grote stadions te zien. Maar niet getreurd: om de sensatie van sport terug naar uw woonkamer te brengen, verzamelde onze redactie de beste sportdocumentaires van het moment. Ons aanbod? Een turbulent portret van Tiger Woods op Streamz, een blik achter de schermen bij Tottenham Hotspur op Prime Video en de koningsdiscipline van de racesport op Netflix. Zetel? Dekentje? Let’s go!
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen