Een hometrainer in een fietsenstalling op de Graanmarkt in Aalst.
Volledig scherm
Een hometrainer in een fietsenstalling op de Graanmarkt in Aalst. © Iwein Van den Steen

Sluikstorten met gevoel voor humor? Onbekende ‘parkeert’ hometrainer in fietsenstalling

AalstIn Aalst woont er een sluikstorter met een wel heel bizar gevoel voor humor. De man of vrouw liet er een hometrainer achter in een fietsenstalling.

 1. De eerste zomer van de Aalsterse plukboerderij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererwten. Binnenkort eten we hummus”
  PREMIUM
  Aalst

  De eerste zomer van de Aalsterse plukboerde­rij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererw­ten. Binnenkort eten we hummus”

  Met veel enthousiasme zaaide Dirk Vannoorenberghe - samen met een stevig ploegje actieve oogstaandeelhouders - dit voorjaar de gewassen van de gloednieuwe plukboerderij van Aalst. Wat volgde waren historisch droge en hete zomermaanden. Toch klaagt Dirk niet, de plukboerderij op de Hoezekouter lijkt de extreme omstandigheden van die eerste zomer vrij goed te doorstaan. Ja, de tomaten hebben neusrot en voor de zoete aardappelen moet het dringend eens regenen, maar er zijn ook meevallers en de oogst blijft komen.
 2. Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoonbroer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkankerfonds”
  PREMIUM
  Aalst

  Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoon­broer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkan­ker­fonds”

  Op 18 juli overleed de 16-jarige Stan Simal uit Aalst aan kanker. Zijn schoonbroer Pieter-Jan Neetens (30) wil hem nu eren met ‘Iron Stan’. Zeven dagen voor de dood van Stan, plaatste Pieter-Jan zich voor de Ironman van Hawaï, het hoogste wat een triatleet kan bereiken. “We gingen van complete euforie naar een groot verdriet. Zijn vechtlust en moed kan ik met niets vergelijken”, zegt Pieter-Jan. Met Iron Stan wil hij geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Steunen kan via crowdselling.eu/ironstan.