Sint-Maarten wandelzoektocht.
Volledig scherm
Sint-Maarten wandelzoektocht. © RLA

Sint-Maarten in Aalst: “Kinderen gaan op zoek naar 20 Pieten”

AalstEen echte ontvangst van Sint-Maarten zit er dit jaar wegens corona niet in, maar de stad Aalst lanceert een Sint-Maartenzoektocht met bijhorende cd en stadsanimatie. De zoektocht is gebaseerd op het prentenboek ‘Sint-Maarten gaat naar Sjinka Poenka’ van Kathleen Amant en loopt van 24 oktober tot en met 22 november.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Joke (23) ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”
  PREMIUM
  Aalst

  Joke (23) ontwikkel­de ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”

  De 23-jarige Joke Donckels ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown. Dat is een vorm van anorexia die je krijgt als je obsessief bezig bent met sport. Ze slaagde er in om 50 kilogram af te vallen dankzij de Aalsterse personal trainer Gert Van Reckem, maar in de lockdown viel de fitnessbegeleiding weg. “Ik bleef maar gaan”, zegt ze. Haar personal trainer greep ondertussen wel in en Joke is weer 10 kilogram bijgekomen. Joke raadt andere atleten aan om zich ten alle tijde goed te laten begeleiden.
 3. In Aalst al 220 overlijdens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”
  PREMIUM
  Aalst

  In Aalst al 220 overlij­dens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”

  In 2020 werden er 221 meer overlijdens geregistreerd in Aalst ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Van januari tot 17 november 2019 stierven er in Aalst 1.469 mensen, in 2020 waren dat er 1.690. De ‘oversterftecijfers’ geven een goed beeld van de ware impact van het coronavirus op de stad. “Gelukkig zijn er ook zeer veel patiënten dankzij de uitstekende zorgen in onze ziekenhuizen gered”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?