Burgemeester Christoph D’Haese riep in spoed een bewonersvergadering bij elkaar over de toestand van de Sint-Jozefskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Christoph D’Haese riep in spoed een bewonersvergadering bij elkaar over de toestand van de Sint-Jozefskerk. © Swirko

Sint-Jozefskerk is niet meer te redden: “Waterinsijpeling en insecten hebben de kerk volledig aangetast. Stellingen moeten ze nu rechthouden”

Aalst“Enkele metalen trekkabels tussen de muren zorgen er op dit moment voor dat de Sint-Jozefskerk van Aalst niet in elkaar stort”, die boodschap heeft burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) gekregen van stabiliteitsingenieurs. Door de vele lekken in het dak en de aantasting van de grote klopkever blijft er van de houtstructuur van het schip van de kerk nagenoeg niets meer over. Het ziet er niet naar uit dat de kerk nog te redden zal zijn met een restauratie. “De veiligheid is nu onze grootste prioriteit”, zegt D’Haese.

 1. Warmtenet Tereos in 2024 klaar: “Goedkope verwarming voor bijna 300 gezinnen van Zuidkaai en Zeebergkaai”
  PREMIUM
  Aalst

  Warmtenet Tereos in 2024 klaar: “Goedkope verwarming voor bijna 300 gezinnen van Zuidkaai en Zeeberg­kaai”

  De nieuwe appartementen en wooncomplexen die verrijzen aan de Zuidkaai en Zeebergkaai in Aalst, zullen verwarmd worden met de restwarmte van de naburige glucose- en zetmeelfabrikant Tereos. Netbedrijf Fluvius en Tereos hebben, in samenwerking met de stad Aalst, hierover een 30-jarige overeenkomst gesloten. Ook met projectontwikkelaars Odebrecht en Groep Huyzentruyt sloot Fluvius een samenwerkingsovereenkomst af voor de levering van de bij Tereos afgenomen warmte. De aanleg van het warmtenet start wellicht in het najaar van 2023 om operationeel te zijn in 2024.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. STRAFPLEITERS. Anthony Mallego (39) verdedigt zonen van vermoorde oud-burgemeester Ilse Uyttersprot: “Als Aalstenaar weet ik dat haar dood de stad zwaar heeft getroffen”
  PREMIUM

  STRAFPLEI­TERS. Anthony Mallego (39) verdedigt zonen van vermoorde oud-burgemees­ter Ilse Uyt­tersprot: “Als Aalstenaar weet ik dat haar dood de stad zwaar heeft getroffen”

  Piet Van Eeckhaut, Jef Vermassen... Aalst is altijd al een stad geweest van topadvocaten. Anthony Mallego (39) is goed op weg om in dat illustere rijtje bij te treden. Op het ‘proces van de eeuw’ over de aanslagen in Brussel staat hij drie slachtoffers bij. Daarnaast is hij ook de advocaat van de zonen van de vermoorde politica Ilse Uyttersprot. “Jammer genoeg heb ik al enkele assisenzaken met kindermoord achter de rug en die blijven altijd kleven.”