Schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA) © Swirko

Schuldgraad daalt naar 1.689 euro door uitstel van grote realisaties: “Coronacrisis goed doorgekomen, nu verder investeren in de stad”

AalstCorona, pech, rechtszaken: het stadsbestuur van Aalst zag de voorbije jaren om allerlei redenen enkele grote realisaties sneuvelen. Andere moesten worden uitgesteld. Denk maar aan de Health & Care Valley, de evenementenhal of de veiligheidskazerne. Het enige positieve effect is dat de schuldgraad per Aalstenaar daardoor daalt: van 1.731 euro in 2020 naar 1.689 euro per inwoner. “Maar het is nu ook niet zo dat er helemaal niks is gebeurd”, vindt schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA).

 1. Waarom Prins Filip, nog voor hij koning was, het café van Antoinette in Aalst binnenstapte: boek vertelt verhaal over ‘Aalsterse sterke vrouwen’
  PREMIUM
  Aalst

  Waarom Prins Filip, nog voor hij koning was, het café van Antoinette in Aalst binnenstap­te: boek vertelt verhaal over ‘Aalsterse sterke vrouwen’

  Dirk Meert, David Goossens en Jan Louies schreven ‘Aalsterse Sterke Vrouwen’, een boekje over legendarische vrouwen die de geschiedenis van Aalst hebben gekleurd. De schrijvers raken daarmee een onverteld stukje verleden aan, want gewoonlijk gaat het in geschiedenisboeken vooral over mannen. Forum Aalst Historiek vertelt het verhaal van Louisa Mayart, Jeanneke Boon, Malvina Chassé, Antoinette van Den Biekerf en tal van andere sterke vrouwen die Aalst maakten tot wat het vandaag is.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.