De Lawine opent op vrijdag 23 juli de deuren.
Volledig scherm
De Lawine opent op vrijdag 23 juli de deuren. © Frank Eeckhout

Rozemarijnstraat krijgt er met De Lawine een hip café bij: “Keuze uit 120 verschillende shotjes”

AalstMet De Lawine krijgt de Rozemarijstraat in het centrum van Aalst er dit weekend een hip café bij. Met haar 20 jaar wordt Thalia één van de jongste cafébazen. “Aalst staat voor carnaval en feesten. Daar wil ik graag aan meewerken", lacht de uitgeweken Antwerpse.

 1. Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshandel vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel
  PREMIUM
  Aalst

  Gewezen kandidaat-prins carnaval runt drugshan­del vanuit gevangenis en riskeert nu twaalf jaar cel

  Er hangt Gustaaf S. (51) uit Aalst, ooit kandidaat-prins carnaval in de ajuinenstad, een celstraf van maar liefst twaalf jaar boven het hoofd. Eenzelfde straf riskeert zijn partner Inge P. (44). Samen met nog zes andere beklaagden staan de twee voor de Dendermondse rechtbank wegens de productie en verkoop van speed. S. zou de organisatie zelfs aangestuurd hebben vanuit de gevangenis, waar hij een eerdere straf uitzat.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Omgevingsinspectie wil dat Tereos iets doet aan geurhinder: “Negatief effect op deel van Aalsters woongebied”
  PREMIUM
  Aalst

  Omgevings­in­spec­tie wil dat Tereos iets doet aan geurhinder: “Negatief effect op deel van Aalsters woongebied”

  De omgevingsinspectie van het departement Omgeving heeft het bedrijf Tereos in Aalst aangemaand om nieuwe maatregelen te nemen tegen de geurhinder voor de woonzones in de buurt van het bedrijf. Tereos is een glucose- en ethanolfabriek van 9 hectare groot op het eiland Chipka in het stadscentrum van Aalst. De fabriek moet nu een saneringsplan opmaken voor de geurproblematiek.