Bruno De Lathauwer in zijn reisbureau: "Ik weiger de moed op te geven, ook al is dat soms met de moed der wanhoop".
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno De Lathauwer in zijn reisbureau: "Ik weiger de moed op te geven, ook al is dat soms met de moed der wanhoop". © Geert De Rycke

Reisbureau blijft in klappen delen door coronacrisis: “Door omikronvariant zijn we helaas opnieuw bij af”

AalstDe reissector in ons land blijft getroffen door de coronacrisis. Meer nog, na een kleine heropleving zorgt de nieuw opgedoken omikronvariant ook hier opnieuw voor stevige klappen. Aalstenaar Bruno De Lathauwer, stuwende kracht achter reisbureau Reizen De Lathauwer en touroperator Live To Travel weet er alles van. “De hakbijl door de paniek om omikron is genadeloos”, zegt hij. “Maar ik weiger mijn optimisme te verliezen: volgend jaar zullen mensen weer willen reizen.”

 1. Gemeenteraad zet licht op groen voor restauratie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”
  PREMIUM

  Gemeente­raad zet licht op groen voor restaura­tie Sint-Jozefskerk: “Kiezen tussen de pest of de cholera”

  De gemeenteraad van Aalst heeft beslist om voor een stapsgewijze restauratie van de Sint-Jozefskerk te gaan. Amper vijf gemeenteraadsleden van de 43 stemden tegen. Mocht de stad een volledige restauratie zelf moeten bekostigen, dan zou dat aan de belastingbetaler 36 miljoen euro kosten, maar de stad wil samenwerken met een privé-investeerder. “Er is maar één realistische piste en dat is restaureren”, zegt de schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA).
  Aalst
 2. Je elektrische auto opladen in Aalst, hoeveel kost het en wanneer mag je thuis opladen? “Tegen 2025 dubbel zoveel laadpalen”
  PREMIUM

  Je elektri­sche auto opladen in Aalst, hoeveel kost het en wanneer mag je thuis opladen? “Tegen 2025 dubbel zoveel laadpalen”

  “Tegen 2025 zal er in Aalst nood zijn aan 513 laadequivalenten voor elektrische auto’s”, zo heeft de stad Aalst berekend. Op dit moment zijn dat er minder dan de helft. “Voor wie in een rijwoning woont, een elektrisch voertuig heeft en thuis wil laden, is er op dit moment nog een probleem”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld). Wanneer mag je thuis je auto opladen en hoeveel kost een oplaadbeurt in Aalst? De schepen zet het allemaal nog eens op een rijtje.
  Aalst