De vervoerregio Aalst presenteerde ambitieuze plannen voor 2022. (Vlnr. Co-voorzitter Michael Eeckhout, vervoerregiomanger Michine Steen, vervoerregiodeskundige Rutger Huybrechts en co-voorzitter/schepen Marleen Lambrecht uit Erpe-Mere)
Volledig scherm
PREMIUM
De vervoerregio Aalst presenteerde ambitieuze plannen voor 2022. (Vlnr. Co-voorzitter Michael Eeckhout, vervoerregiomanger Michine Steen, vervoerregiodeskundige Rutger Huybrechts en co-voorzitter/schepen Marleen Lambrecht uit Erpe-Mere) © Koen Moreau

Regionaal openbaar vervoer rond Aalst volledig hertekend: “Veel frequentere bussen en meer aansluitingen op treinverkeer”

Aalst/Denderleeuw/Erpe-Mere/Haaltert/Lede/NinoveEr zijn grote wijzigingen op til voor het aanbod en de organisatie van openbaar vervoer in de regio. Vanaf de jaarwisseling 2021-2022 wordt het busaanbod spectaculair verbeterd. Op de stadslijn van Aalst zal van maandag tot en met zaterdag elke tien minuten een bus rijden en er komen (betere) aansluitingen met de stations van Burst, Ede, Lede en Erembodegem. De dichtste buurgemeenten krijgen bovendien elk kwartier een bus van en naar Aalst.