Herder Ward De Cooman komt helemaal tot rust tussen zijn schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Herder Ward De Cooman komt helemaal tot rust tussen zijn schapen. © Swirko

REEKS UITSTERVEND RAS. Ward is gepassioneerd schapenherder: “Tussen mijn dieren kom ik echt tot rust”

Ward De Cooman werkt bij de Vlaamse Milieumaatschappij, waarvan het hoofdkantoor vroeger in Erembodegem lag, en kreeg 14 jaar geleden de vraag om schaapsherder te worden. Een vraag die hij met plezier aannam. Wat in 2007 begon met vier schapen, is nu een uit de hand gelopen passie geworden. “Graag buitenzijn, het zit in mijn bloed”, aldus Ward. Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier.

  1. Aalst is tweede stad van het land met wijkwerker geestelijke gezondheidszorg: “Als het niet gaat, praat of schrijf erover”
    PREMIUM
    Aalst

    Aalst is tweede stad van het land met wijkwerker geestelij­ke gezond­heids­zorg: “Als het niet gaat, praat of schrijf erover”

    In de Rechteroeverwijk en stationsbuurt van Aalst is er sinds kort een wijkwerker geestelijke gezondheidszorg actief. Aalst is nog maar de tweede stad van het land waar zo’n wijkwerker aan de slag gaat. “Ik probeer contact te leggen met Aalstenaars die alleen met heel wat problemen zitten.” Wij spraken met Janes Demeersseman over zijn unieke functie.