Herder Ward De Cooman komt helemaal tot rust tussen zijn schapen.
Volledig scherm
PREMIUM
Herder Ward De Cooman komt helemaal tot rust tussen zijn schapen. © Swirko

REEKS UITSTERVEND RAS. Ward is gepassioneerd schapenherder: “Tussen mijn dieren kom ik echt tot rust”

Ward De Cooman werkt bij de Vlaamse Milieumaatschappij, waarvan het hoofdkantoor vroeger in Erembodegem lag, en kreeg 14 jaar geleden de vraag om schaapsherder te worden. Een vraag die hij met plezier aannam. Wat in 2007 begon met vier schapen, is nu een uit de hand gelopen passie geworden. “Graag buitenzijn, het zit in mijn bloed”, aldus Ward. Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier.

 1. Henri Van Nieuwenborgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”
  PREMIUM
  Affligem
  1

  Henri Van Nieuwen­borgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”

  Auteur Henri Van Nieuwenborgh uit Affligem heeft meer dan een jaar aan het nieuwe boek geschreven, deze keer over de historische figuur van Jan de Lichte. Dankzij de VTM-reeks is hij nu ook in Vlaanderen breder bekend. De auteur verzamelde de geromantiseerde verhalen die eerder verschenen en toetst die af aan de waarheid op basis van vonnissen die hij kon inkijken. “Een volksheld of Robin Hood? Vergeet het”, zegt hij. “De Lichte was een ordinaire crimineel.” Het is sinds 2011 al het negende werk van Affligemnaar.
 2. Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achterstand bij boosterprikken intussen weggewerkt
  Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/Opwijk

  Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achter­stand bij booster­prik­ken intussen weggewerkt

  In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone AMALO heeft zo’n dertig procent van de ouders van -12-jarigen positief gereageerd op de uitnodiging om hun kind te laten vaccineren. Afgelopen weekend werden de eerste zevenhonderd prikken gezet. Intussen lijkt de achterstand die de Eerstelijnszone op de rest van Vlaanderen op vlak van boosterprikken had weggewerkt.