Het actiecomité overhandigt de bezwaarschriften.
Volledig scherm
Het actiecomité overhandigt de bezwaarschriften. © Foto RLA

Recordaantal bezwaarschriften tegen toren Tereos Syral

AALSTHet actiecomité dat zich verzet tegen de bouw van de nieuwe Tereos Syral-fabriekstoren aan het Werfplein heeft een recordaantal bezwaarschriften verzameld.

 1. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.
 2. Aanslagen Bende van Nijvel verjaren niet per se in 2025: “Zonder de waarheid zal Aalst geen rust vinden”, zegt Anja Vanrobaeys (Vooruit)
  PREMIUM
  Aalst

  Aanslagen Bende van Nijvel verjaren niet per se in 2025: “Zonder de waarheid zal Aalst geen rust vinden”, zegt Anja Vanrobaeys (Vooruit)

  Het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt verder gezet en zal niet per se verjaren in 2025. Dat antwoordde de minister van Justitie aan Kamerlid Anja Vanrobaeys, Vooruit. “Hoewel dit 37 jaar geleden is, voel de gevolgen ervan op Aalst tot vandaag de dag. Het is wraakroepend dat zulke zware misdrijven onbestraft blijven”, zegt Vanrobaeys van Vooruit Aalst.