Karl en Reinout van Bistro Korboo in Aalst.
Volledig scherm
Karl en Reinout van Bistro Korboo in Aalst. © Swirko

Raclette- en fondueseizoen start bij Bistro Korboo: “Keuze uit acht raclettekazen, een unieke smaakervaring”

AalstVanaf volgende dinsdag staan raclette en kaasfondue op de menukaart van Bistro Korboo in de Kattestraat in Aalst.

 1. BINNENKIJKEN. Topdesign in voormalige textielweverij Ark38 aan de Dender (maar ook architectuurfanaten komen aan hun trekken)
  PREMIUM
  Aalst

  BINNENKIJ­KEN. Topdesign in voormalige textielwe­ve­rij Ark38 aan de Dender (maar ook architec­tuurfa­na­ten komen aan hun trekken)

  Liefhebbers en verzamelaars van topdesign mogen de opening van Ark38 nu zaterdag in Aalst niet missen. Een oude textielweverij aan de Dender is de nieuwe design store van de familie Sterck. Het summum van de designwereld staat hier binnen, maar ook voor architectuurfanaten valt er veel te beleven. Een grote betonnen structuur zweeft door de voormalige fabriekshal. Ark38 toont ten volle de potentie van het industrieel verleden van de stad. Aalst op zijn best.
 2. Met lege brooddoos naar school? De Horizon voorziet in brood en beleg: “Leerlingen smeren in alle anonimiteit hun boterham zelf”
  PREMIUM
  Aalst

  Met lege brooddoos naar school? De Horizon voorziet in brood en beleg: “Leerlingen smeren in alle anonimi­teit hun boterham zelf”

  Voor leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen, voorziet De Horizon in Aalst voortaan in brood en beleg. Leerlingen kunnen in alle anonimiteit een boterham smeren op school. Maar de strijd tegen armoede gaat veel verder dan dat op deze school. Er is gratis soep in de middag en wie kou heeft, krijgt een jas, een muts en een sjaal. “In sommige leerlingen hun brooddoos zitten er frieten van gisteren.”
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Burgemeester D’Haese (N-VA) verandert opnieuw van mening: “Van Albert Liènartstraat afdraaien naar Vaartstraat blijft verboden. Politie zal handhaven”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) verandert opnieuw van mening: “Van Albert Liènart­straat afdraaien naar Vaart­straat blijft verboden. Politie zal handhaven”

  “Dit is niet te handhaven door de politie. Autobestuurders zouden vanuit de Albert Liènartstraat links moeten kunnen afdraaien naar de Vaartstraat”, zo zei burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) gisteren. Vandaag klinkt het na een overleg met schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) helemaal anders. “Als stadsbestuur gaan we er vanuit dat de mensen de verkeersregels volgen”, zeggen ze in een gezamenlijk statement. De aanpak van het stadsbestuur van Aalst lijkt even verwarrend en chaotisch als de verkeerssituatie aan de Vaartstraat.